Durf jij het aan?

Samen starten we jouw
sportieve transformatie!

Irma Goossen voor de transformatie
Irma Goossen na de transformatie

Irma Goosen

“Een aantal keren heeft Niek mij gevraagd of hij een voor/na foto mocht plaatsen op facebook. Steevast was mijn antwoord nee, maar hij is een pittbull en uiteindelijk resulteerde het in een weddenschap. Wie deze weddenschap nu uiteindelijk gewonnen heeft of verloren laat ik in het midden….

Drukte en bij momenten een zeer onregelmatig leven waren voor mij een mooi excuus om vooral niet te hoeven bewegen. En heel geleidelijk komen er dan wat kilootjes bij die ik door middel van de juiste kleding ook nog wel aardig kon verdoezelen.

In de zomer van 2010, ik was net een paar maanden moeder, ben ik mij voor het eerst ‘echt’ gaan verdiepen in afvallen. Voor mij was dat verdiepen vooral googelen: hoe kan ik in een zo’n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk afvallen zonder enige vorm van fysieke inspanning. Nog net voor het nieuwe jaar haar intrede deed woog ik weer 68 kg. Via BIOHCG ampullen was ik de overtollige kilo’s snel kwijt. Waarom zou ik moeite en tijd steken in een sportschool terwijl ik dat met een ampul per dag ook kon bereiken? Ik keek niet of dit wel gezond was, ik keek ook niet naar spiermassa, vetmassa, vetvrije massa etc. Ik keek alleen maar op die weegschaal. Mijn gewicht was weliswaar prima maar mijn verhoudingen vet- en spiermassa etc. klopten van geen kant. Afgezien van een paar uur tennis bewoog ik nauwelijks tot niet en geleidelijk komt dan dat vervelende zwembandje toch terug.

Toen ik startte bij Niek, nu een jaar geleden, woog ik ruim 83 kg, binnen 5 jaar tijd zaten er 16 kilo’s extra in mijn lijf. Ik was er wel een beetje klaar mee, minder fit, minder energie en een belabberde conditie. Mijn manier van leven was een ongezonde gewoonte geworden. Echt lijnen heb ik nooit gedaan en dat wilde ik ook nu niet gaan doen. Eens een Bourgondiër, altijd een Bourgondiër. Ik ben met Niek gaan trainen en ja ik kan nu beamen; no pain, no gain. Het trainen is zwaar en gaat niet vanzelf, zelfs na een jaar niet.

Trainen en verantwoord met voeding omgaan is voor mij ‘’the key’’. Mijn dagelijkse calorie inname verdeel ik over macronutriënten die ik bij houd in een app, dat is inclusief een goed glas wijn en lekker eten. Ik ben gemiddeld 3 tot 4 keer per week in de sportschool te vinden. Train 2 x met Niek en minimaal 1 x zelf. Mijn wekker gaat 06:15 uur, om 07:00 uur begint mijn sessie. Voordeel van op tijd trainen is dat ik dan de hele dag blijvend calorieën verbrand en dat ik mijn werkdag gewoon op tijd kan starten. Geen tijd is voor mij geen excuus meer, cliché ten top maar het heeft alles te maken met waar je prioriteit ligt. Ik moe(s)t er letterlijk mijn bed voor uit komen.

Terug naar die weegschaal: hoe meer je sport, hoe meer spieren je ontwikkeld en omdat spieren meer wegen dan vet, kun je er dus slanker uitzien terwijl je meer weegt. Ik vond dat wel een lastige ervaring dat door het toenemen van spiermassa mijn gewicht bij momenten minder spectaculair naar beneden ging dan ik had gehoopt. Mijn focus lag nog teveel op de weegschaal en dat demotiveert. Verder speelt de hormoonhuishouding op je 43ste ook een rol. Ik kan iedereen adviseren om wat minder vaak op het weegschaalgetal te letten en wat vaker goed in de spiegel te kijken.

Na een jaar lang 2 x per week getraind te hebben met Niek ga ik bijna afscheid van hem nemen en op eigen kracht verder. Nog 4 trainingen te gaan. Niek bedankt voor jouw coaching, tips en adviezen en veel succes gewenst met de voortzetting van jouw bedrijf. Tijdens het trainen hadden we vaak leuke gesprekken en dat heeft zeker bijgedragen dat ik terug kijk op een plezierige tijd. Mocht ik jou gaan missen dan reserveer ik graag in de toekomst weer een plekje om 07:00 uur.”

Mijn trainer(s)

  • Niek Wessels

    O.M & ontwikkeling