Durf jij het aan?

Samen starten we jouw
sportieve transformatie!

Janno van Dijke voor de transformatie
Janno van Dijke na de transformatie

Janno van Dijke

“Medio april 2016 kwam ik thuis van een lange werkdag en werd ik door mijn dochter verwelkomd met de woorden: ‘Je wilt toch zo graag afvallen, nou, ik heb een berichtje gestuurd naar Niek Wessels en je moet maar even een afspraak maken voor een intake-gesprek’. Daar stond ik dan en ik kon op dat moment eigenlijk geen kant meer op.

Natuurlijk wilde ik afvallen, heel erg graag zelfs maar ik wist niet waar ik de tijd en de motivatie op dat moment vandaan moest halen. Bijzonder druk met mijn werk, een nieuwe functie, veel stress, ik kon legio uitvluchten bedenken. Maar ik wilde ze thuis ook niet teleurstellen en bovendien voelde ik me verre van gezond.
Dus heb ik die avond een mailtje getikt naar ene Niek Wessels, die kennelijk nogal goede resultaten behaalde met zijn Personal Trainingsplan.

Via de mail ook de datum gepland voor het eerste gesprek op zaterdag middag en dat is, als ik terugdenk, een van de beste beslissingen geweest in mijn leven.

Je was eerlijk en dat vind ik prettig. Na de eerste meting gaf je bijvoorbeeld aan, geschrokken te zijn van mijn fysieke conditie.
Metabolisch was ik een man van 57 jaar, terwijl ik nog maar 42 ben.
We hebben toen met elkaar afgesproken om een traject van 15 weken, dus 30 lessen, in te gaan met als doel, uit te komen op een gewicht van 103 kilo, terwijl ik op dat moment ruim 128 kilo woog!
Een secundair doel was het zodanig opbouwen van mijn conditie, dat zaalvoetbal weer mogelijk zou zijn.

Het werden 30 bijzondere uren.De eerste les herinner ik me nog het beste, aangezien ik aan het einde van dat uur meer dood dan levend was en dat meen ik echt.Superzwaar maar ik had dan ook een super slechte conditie.

De lessen die volgden gingen eigenlijk geleidelijk aan steeds beter.
Per week merkten we dat het vooruit ging.
De oefeningen waren steeds beter vol te houden en ook het gewicht ging elke week met 1 a 2 kg naar beneden.
Dat werkte uiteraard enorm motiverend.

Natuurlijk moet je er ook zelf helemaal achter staan en ik kan wel zeggen dat ik dat ook echt deed. Ik heb geen les gemist en ook het eet schema probeerde ik zo nauwkeurig mogelijk te volgen.
En met resultaat!

Een spannend moment ook, was de eerste les na de vakantie.
Toch een tijd, waarin voor de meesten van ons de teugels iets losser gaan en waarin we wat vaker van die geniet-momentjes hebben, waar vaak ook de inwendige mens wat meer en vaker getrakteerd wordt op iets lekkers.
Echter, toen ik ’s maandags weer op die weegschaal moest, was ik toch weer 2 kg afgevallen en dat in de vakantie!
Dat was echt een enorme opsteker.

Om kort te gaan: ik heb een fantastisch traject achter de rug en ik ben dankbaar dat ik op het moment dat ik dit schrijf en de laatste les al weer een paar dagen achter me ligt, 25 kg ben afgevallen!
Natuurlijk heb ik daar zelf het nodige voor moeten doen en laten maar zonder de bijzonder fijne begeleiding en support van jou, Niek, had ik dit resultaat nooit bereikt en al zeker niet in deze relatief korte tijd.

Ik wil je daar dan ook nogmaals hartelijk voor danken.
We hebben fijne trainingen gehad samen en mede hierdoor heb ik mijn plezier in sport weer terug gekregen.
Het is een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden en ik zou eigenlijk niet meer zonder willen.
Ik voel me weer energiek en fit en conditioneel ben ik met sprongen vooruit gegaan,en dat is een heerlijk gevoel.
Ook mijn beginnende suikerziekte is verdwenen, evenals mijn hoge bloeddruk, wat mijn gezondheid natuurlijk erg ten goede komt.

Als je, net als ik, zeer gemotiveerd bent om iets aan je gewicht en aan je gezondheid te doen en als je daar echt voor wilt gaan, kan ik niet anders adviseren dan om contact op te nemen met Niek.
Resultaat is (bijna) gegarandeerd!”

Mijn trainer(s)

  • Niek Wessels

    PT & spin in het web