Durf jij het aan?

Samen starten we jouw
sportieve transformatie!

Maaike Scheper voor de transformatie
Maaike Scheper na de transformatie

Maaike Scheper

“Ruim twee jaar geleden ben ik begonnen bij Niek Wessels Personal training. Maar waarom zul je denken? Nou ja ik had flink overgewicht, maar dat was nog niet eens het ergste, ik was gewoon niet gelukkig met wie ik was en vooral erg onzeker over mijzelf. Er moest wat veranderen!

Via mijn vorige werkgever had ik al een aantal pt lessen gehad bij een andere sportschool. En ik merkte aan mijzelf dat het mij goed deed. En dat zag mijn omgeving ook. Na afloop van die lessen wilde ik graag doorgaan, maar mijn zus ook. Destijds kwamen al enkele formaties van Niek online en we besloten om samen contact op te nemen met Niek. Voordat we het wisten hadden we al een intake gesprek en konden we van start.

Het gewicht vloog eraf en ik kreeg ook veel positieve reacties over hoe ik eruit zag. Maar toch, Niek zag dat ik er nog lang niet was. En dat de reden ook niet zozeer in het overgewicht te zoeken was, maar vooral emotioneel. Ik bleef mijzelf te veel met anderen vergelijken en vond ook altijd dat een ander meer vooruitgang had geboekt dan ik. Maar Niek gaf niet op en bleef mij pushen om het uiterste uit mijzelf te halen en vooral leren doorgaan, niet opgeven, want ik ben het waard. En ja, echt ik ben het waard!!

Dat zie ik nu, maar voor een jaar geleden geloofde ik dat gewoonweg niet. Een jaar geleden zou mijn foto eigenlijk al online komen. Ik dacht dat ik er toen klaar voor was. Maar vreemd genoeg kreeg ik vreemde reacties om de foto die van zus geplaatst werd. ‘Zo zo, bij je zus gaat het beter dan bij jou! ‘ En weer ging mijzelf vergelijken met anderen en weg was mijn opgebouwde zelfvertrouwen. Ik verbood Niek om mijn foto te plaatsen. Maar nu, twee jaar na de start van het traject, ben ik er klaar voor.

Afgelopen jaar ben ik niet eens meer afgevallen. Qua gewicht dan, want ik heb wel heel veel van mij afgeschud. Het kan mij niet zo veel meer schelen wat mensen over mij zeggen. Ik ben gelukkig en dag is het belangrijkste! Ik was niet gelukkig met mijn werk en heb ik naar heel wat jaren werken ontslag genomen. Een heftige beslissing, maar ook een hele opluchting. Maar vooral, ik ga nu iets doen waar ik bijna twee jaar lang van gedroomd heb. Ik vertrek voor drie maanden naar Gambia. Ik ga drie maanden lang tijd doorbrengen met mijn lieve vriend Mamadi. En daarna? We zien wel wat de toekomst brengt…

Want 1 ding is zeker: ik ben wie ik ben en daar zal iedereen het mee moeten doen. Niek en Jan-Willem, maar ook mijn trainingsmaatjes, heel erg bedankt voor jullie inzet, motivatie en ontzettend veel geduld. Maar ook dat jullie zo lang naar mijn geklaag hebben geluisterd. En voor de rest: believe in yourself! You are worth it!!!”

Mijn trainer(s)

  • Niek Wessels

    PT & spin in het web